Com un repte necessari, una meta a conseguir, donada la gran cohesió d’equip que s’anava generant en el grup de teatre es va marcar data per fer públic aquest projecte comú. El dissabte 2 de juny de 2018 es va presentar per primera volta el nostre grup de teatre amb la peça curta sorgida dels assajos ‘LA CUINA’. Amb 9 joves actors principiants dirigits per Rafa SánchezEn paraules del seu director,

Cal assenyalar que la proposta, inicialment, va provocar recel en el grup, tal era la falta de confiança en les seves possibilitats, la vergonya a mostrar-se davant el públic i la inseguretat després d’anys de rebuig i, en molts casos, burla social.

Així, van sorgir molts temors i dubtes davant la proposta. Era contínua la pregunta de “si era necessari parlar”, o l’actitud de vergonya davant qualsevol gag sorgit de les improvisacions que provoqués el riure, entesa per part del grup com a burla.

L’acte es va desenvolupar en la Capella del MUCBE de Benicarló al voltant de les 19.00h. emmarcat dins de les Jornades de la Discapacitat que organitza la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Benicarló, juntament amb diverses entitats socials. On tot seguit de l’acció teatral, també va tindre lloc la presentació del llibre “A mi, què em passa?” de Carme Morera i Tona Català, amb il·lustracions de Cristina Durán; i editat per Vincle Editorial amb qui vam concloure amb l’espai de gom a gom en la firma d’aquest llibre que narra el dia a dia, en primera persona, d’una xiqueta amb discapacitat intel·lectual

La presentació de ‘LA CUINA’ va ser tot un èxit, es va desbordar l’aforament previst i va tenir important repercussió a la ciutat, apareixent fins i tot en la contraportada del periòdic El Mediterrani, d’àmbit provincial.

Cartell per a la promoció i difusió de l’obra LA CUINA. Fotografía i disseny: Mireia Àvila

LA CUINA

LA CUINA

Ficha artística

A partir de les improvisacions en els assajos, LA CUINA té una durada aproximada de 20 minuts i representa un grup de rentaplats en un restaurant que, gairebé mecànicament, renta sense parar tota classe de plats, olles i utensilis de cuina que no deixen d’entrar i sortir. De repent, d’un en un, deixen de fer-ho i, dirigint-se al públic, es presenten i expressen el seu fastig davant la situació de fregar plats -sense parar- i compten com és el seu somni: cantar, ballar, viatjar… i ho realitzen imaginant-ho, com si fos un somni fet realitat.

Els 9 rentapalts de LA CUINA

L’acte, moments previs, nervis i emocions compartides

Organitzat per: Fenòmens Associació Discapacitats Intel·lectuals
Amb la col·laboració de la Comissió de Treball de les persones amb discapacitat del Consell Municipal de Benestar Social Ajuntament de Benicarló.