Qui som

Fenòmens

El col·lectiu Fenòmens naix en 2017 per una necessitat vital de moltes famílies que tractaven de donar resposta les necessitats d’oci, inserció laboral i socialització dels seus fills amb discapacitat intel·lectual, que havien patit un rebuig social comú. Després d’haver sol·licitat ajuda als serveis socials i no trobar l’espai associatiu adequat i pensat per a ells, van ser els mateixos pares els qui constitueixen l’Associació Fenòmens, amb seu en Benicarló (Castelló) però amb àmbit comarcal. Un espai socialitzador per a aquelles persones majors de 18 anys amb alguna classe de discapacitat intel·lectual amb suport intermitent i limitat.

Més que un grup de persones compromeses amb la inclusió real en la societat de joves amb diferents capacitats, és el motor pel qual continuar treballant per una visibilitat en tots els seus àmbits, per la plena inclusió.

Des de Fenòmens s’ofereix cobrir aquestes necessitats bàsiques amb un ampli context amb diferents activitats d’oci i formatives des de tallers de teatre, mindfulness, nutrició, senderisme, eixides i excursions per a anar a veure un partit de bàsquet, una pel·lícula o una obra de teatre. Fins i tot hem estrenat la primera batucada inclusiva a Castelló, la PERCUFENÒMENS! Ens segueixes la pista?

OCI

NORMALITZACIÓ

APRENENTATGE

INCLUSIÓ

MÓN LABORAL

AMISTAT

FORMACIÓ

CULTURA

Primera entrevista a Fenòmens en la emisora 101.6 FM, COPE Maestrat.

Laura Puig

Perodista, COPE Vinaròs

Benicarló da la bienvenida a una nueva asociación que bajo el motivador nombre de «Fenòmens!» pretende convertirse en un espacio sociabilizador para aquellas personas mayores de 18 años con algún tipo de discapacidad intelectual pero con autonomía propia.

N. Vernet

Periodista, Periódico Levante

Els integrants de l’associació van transmetre el seu entusiasme a un saló ple d’assistents mentre mostraven emocionats un conjunt d’imatges que van servir com a prova inapel·lable de tot allò que es pot arribar a fer amb il·lusió.

7 dies Actualitat

Revista digital, 7 dies Actualitat

CREIEM I APOSTEM PER LES

DIFERENTS CAPACITATS AMB POSSIBILITATS INFINITES

VEURE MÉS

Quina és la nostra missió?

Fomentar i treballar per la plena inclusió de joves majors de 18 anys amb discapacitat intel·lectual, en el nostre entorn més pròxim.

Tractem de donar visibilitat i el suport necessari a aquestes persones de manera que siga possible cobrir les necessitats socials, culturals i laborals bàsiques.

Quines tasques realitzem?

– Fomentem activitats des de l’oci i la cultura.

– Duem a terme tallers per a desenvolupar les habilitats socials enfocades al creixement personal i a l’enriquiment de l’autonomia.

– Hem creat una sèrie de càpsules formatives adaptades, de caràcter periòdic com és el taller de teatre, dansa, percussió, *mindfulness o biblioteca entre altres.

ON ACTUEM?

L’associació pertany al municipi de Benicarló, malgrat això Fenòmens és d’àmbit comarcal i alguns dels seus membres procedeixen de poblacions veïnes.

Les activitat de Fenòmens es realitza dins de l’espai públic que ofereix la comunitat, amb la intenció potenciar la normalització del col·lectiu.

Per què ho fem?

L’oci, la cultura, l’educació i el treball són drets fonamentals per a qualsevol persona de la nostra societat, sense importar la seua condició.

Donem el suport necessari a les persones amb discapacitat intel·lectual perquè tinguen les mateixes oportunitats que qualsevol altre jove del seu entorn.